Κωδικοί βλαβών υβριδικών μπαταριών

Οι ιδιοκτήτες υβριδικών οχημάτων και τα καταστήματα με την χρήση διαγνωστικών εργαλείων (υπάρχουν στα περισσότερα καταστήματα ανταλλακτικών αυτοκινήτων) μπορούν να εντοπίσουν τον κωδικό του προβλήματος του οχήματος.

Εδώ παραθέτουμε, για ενημέρωση σας και μόνο, μερικούς από τους πιο συνηθισμένους κωδικούς από οχήματα Toyota, Lexus και Prius. Μην επεμβαίνετε σε υβριδικές μπαταρίες χωρίς επαρκή εκπαίδευση και τον κατάλληλο εξοπλισμό ασφαλείας.

P0A80 (Αντικατάσταση της υβριδικής μπαταρίας)

Αυτός ο κωδικός υποδεικνύει ένα πρόβλημα με την υβριδική μπαταρία σας και συχνά συνοδεύεται από άλλους διαγνωστικούς κωδικούς. Πολλές φορές, ο συνοδευτικός κωδικός θα είναι ένας κωδικός P3XXX που σημαίνει ότι η τάση ενός μπλοκ μπαταρίας είναι εκτός ισορροπίας με άλλα μπλοκ. Περιστασιακά, ο κωδικός P0A80 μπορεί να υποδεικνύει πρόβλημα με την μπαταρία 12 V ή την αναγεννητική πέδηση.

P3011-P3024 (Το μπλοκ μπαταρίας είναι αδύναμο)

Αυτοί οι συνηθισμένοι κωδικοί εμφανίζονται όταν οι τάσεις των μπλοκ μπαταρίας είναι μη ισορροπημένες. Όταν η διαφορά τάσης μεταξύ των μπλοκ υψηλότερης και χαμηλότερης τάσης (ζεύγος δύο μονάδων σε σειρά) γίνει αρκετά υψηλή, ενεργοποιείται αυτός ο κωδικός. Τα δύο τελευταία ψηφία του κωδικού που αντιστοιχούν στον αριθμό του μπλοκ, το οποίο βρίσκεται σε χαμηλή τάση. Για παράδειγμα, το P3011 υποδεικνύει ότι το μπλοκ μπαταρίας 1 είναι αδύναμο, το P3015 υποδεικνύει ότι το μπλοκ μπαταρίας 2 είναι αδύναμο κ.λπ.

P0AA6 (Σφάλμα απομόνωσης συστήματος υβριδικής μπαταρίας).

Αυτός ο επικίνδυνος κωδικός βλάβης εμφανίζεται όταν το σύστημα υψηλής τάσης δεν είναι απομονωμένο από το υπόλοιπο αυτοκίνητο όπως θα έπρεπε. Υψηλή τάση μπορεί να διαρρέει στο πλαίσιο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του οχήματος. Αυτό θα μπορούσε να προκύψει από κακή καλωδίωση ή διαρροή ηλεκτρολύτη από μία από τις μονάδες μπαταρίας. Ο ηλεκτρολύτης που διαρρέει από την μπαταρία μπορεί να δημιουργήσει άμεση σύνδεση μεταξύ του συστήματος υψηλής τάσης και του συστήματος προσγείωσης του κάτω μέρος του αυτοκινήτου, γεγονός που καθιστά την εργασία σε αυτό πολύ επικίνδυνη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το κάτω μέρος των μονάδων για διαρροές χρησιμοποιόντας πάντα τον κατάλληλο εξοπλισμό ασφαλείας.

P0A7F (Φθορά υβριδικής μπαταρίας)

Η αντίσταση μιας από τις μονάδες της μπαταρίας είναι πολύ υψηλή, όπως υπολογίζεται από την ECU (Ηλεκτρονική Μονάδα Ελέγχου). Μπορείτε να προσδιορίσετε ποια μονάδα είναι ο παραβάτης χρησιμοποιόντας ένα βολτόμετρο.

P0A81 - P0A85 (ανεμιστήρας ψύξης μπαταρίας)

Οποιοσδήποτε από αυτούς τους τέσσερις κωδικούς δείχνει προς τον ανεμιστήρα ψύξης. Δείχνουν ότι η τάση του κινητήρα είναι πολύ χαμηλή ή ότι η αναμενόμενη θερμοκρασία των μπαταριών αρχίζει να αυξάνεται.

P0A93 (Σύστημα ψύξης μετατροπέα)

Για αυτόν τον κωδικό, ελέγξτε 1) Επίπεδο ψυκτικού HV & εύκαμπτος σωλήνας, 2) σύνδεσμος & συναρμολόγηση αντλίας νερού, 3) κινητήρας ανεμιστήρα ψύξης.

P3030 (Η γραμμή υψηλής τάσης αποσυνδέθηκε)

Η ECU της μπαταρίας αποσυνδέεται από ένα ή περισσότερα από τα μπλοκ μπαταρίας (διαγνωστικά). Μέσα στο όχημα, υπάρχει ένα καλώδιο που συνδέει κάθε μπλοκ μπαταρίας με την ECU. Αυτό το καλώδιο είναι για διαγνωστικά και είναι ο τρόπος μέτρησης των τάσεων. Όταν εμφανιστεί αυτός ο κωδικός, η χρήση ενός εργαλείου σάρωσης για την παρακολούθηση μεμονωμένων τάσεων μπλοκ μπαταρίας θα επισημάνει ποιες συνδέσεις έχουν διακοπεί.

C1241 (χαμηλή θετική τάση μπαταρίας)

Αυτό υποδεικνύει ένα πρόβλημα με την μπαταρία 12V. Συχνά παρερμηνεύεται ως υβριδικός κωδικός μπαταρίας λόγω της περιγραφής “χαμηλής τάσης”.

Τι πρέπει να κάνετε τώρα; επισκευή ή αντικατάσταση;

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με το υβριδικό όχημά σας ή έχετε ένδειξη  έναν από αυτούς τους κωδικούς, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να διορθώσετε το πρόβλημα. Μπορούμε να κάνουμε διάγνωση, επισκευή ή και αντικατάσταση υβριδικών μπαταριών. 

Για να μάθετε περισσότερα επισκευθείτε την σελίδα μας  Επισκευή Υβριδικής Μπαταρίας  ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Service υβριδικής μπαταρίας.

Η σωστή συντήρηση της  μπαταρίας αυξάνει τη διάρκεια ζωής της και κοστίζει λιγότερο από την επισκευή της.

hybrid-battery-service

Δωρεάν
Διαγνωστικός έλεγχος
Υβριδικού Συστήματος